kaffetryfflar med kokos och mozartkulor

taget ur "vinterns söta"

1½ dl vispgrädde

200 g mörk choklad

2 tsk snabbkaffe

1½ dl florsocker

25 gram rumstempererat smör

2 dl kokos.


kakao till rullning,
300 g vit choklad att doppa i.

Smält chokladen över vattenbad med vispgrädden tills det smält. rör i kaffepulvret, sedan florsocker, smöret (skuret i små kuber) och kokos. ställ att svalna i rumstemp. ställ sedan kallt ett tag. rulla till kulor, ställ sedan i frysen i minst 30 minuter. smält den vita chokladen och doppa kulorna i den.






och så Mozartkulor.

400 gram mandelmassa

2 msk konjak

250 gram nougat

ca 100-150 gram mörk choklad att doppa i.

riv mandelmassan och blanda i konjaken.
skär nougaten i 25 rutor, rulla till små bllar. dela mandelmassan i 25 bitar. platta ut varje bit allt eftersom och lägg en nougatkula i varje. nyp ihop och rulla slät. lägg på fat och låt dom sedan ligga i rumstemp i någon timme. 2-3 ca.
Smält chokladen och doppa kulorna i den..





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0