kaffetryfflar med kokos och mozartkulor
taget ur "vinterns söta"
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 tsk snabbkaffe
1½ dl florsocker
25 gram rumstempererat smör
2 dl kokos.
kakao till rullning,
300 g vit choklad att doppa i.
Smält chokladen över vattenbad med vispgrädden tills det smält. rör i kaffepulvret, sedan florsocker, smöret (skuret i små kuber) och kokos. ställ att svalna i rumstemp. ställ sedan kallt ett tag. rulla till kulor, ställ sedan i frysen i minst 30 minuter. smält den vita chokladen och doppa kulorna i den.
och så Mozartkulor.
400 gram mandelmassa
2 msk konjak
250 gram nougat
ca 100-150 gram mörk choklad att doppa i.
riv mandelmassan och blanda i konjaken.
skär nougaten i 25 rutor, rulla till små bllar. dela mandelmassan i 25 bitar. platta ut varje bit allt eftersom och lägg en nougatkula i varje. nyp ihop och rulla slät. lägg på fat och låt dom sedan ligga i rumstemp i någon timme. 2-3 ca.
Smält chokladen och doppa kulorna i den..
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 tsk snabbkaffe
1½ dl florsocker
25 gram rumstempererat smör
2 dl kokos.
kakao till rullning,
300 g vit choklad att doppa i.
Smält chokladen över vattenbad med vispgrädden tills det smält. rör i kaffepulvret, sedan florsocker, smöret (skuret i små kuber) och kokos. ställ att svalna i rumstemp. ställ sedan kallt ett tag. rulla till kulor, ställ sedan i frysen i minst 30 minuter. smält den vita chokladen och doppa kulorna i den.
och så Mozartkulor.
400 gram mandelmassa
2 msk konjak
250 gram nougat
ca 100-150 gram mörk choklad att doppa i.
riv mandelmassan och blanda i konjaken.
skär nougaten i 25 rutor, rulla till små bllar. dela mandelmassan i 25 bitar. platta ut varje bit allt eftersom och lägg en nougatkula i varje. nyp ihop och rulla slät. lägg på fat och låt dom sedan ligga i rumstemp i någon timme. 2-3 ca.
Smält chokladen och doppa kulorna i den..
Kommentarer
Trackback