lussekatter

jag har en teori om att lussekatter blir torrare om man drar ner på fettet och tillsätter kesella istället. Så imorgon när jag bakar ska jag skippa det och bara köra med smör... Mmm!

Recept:

300 g smör (absolut inte margarin!)

1 liter standardmjölk

100 g jäst

2½ dl strösocker

2 ägg

1½ g saffran (3 påsar) + 1 sockerbit

3 liter vetemjöl

1 Smält smöret, häll i mjölken och låt den bli ljummen.
2 Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg, stöt saffranet med sockerbiten och blanda i.
3 Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen noggrant eller kör i hushållsassistent.
Täck över degen och låt den jäsa i 35 minuter.
4 Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och forma till enkla eller dubbla saffransbullar.
5 Låt bullarna jäsa under en lätt fuktad och varm handduk, cirka 30 minuter. Pensla med ägg, och garnera med pärlsocker och russin.
6 Grädda bullarna cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.


bilder kommer imorgon :)


Kommentarer
Postat av: Malin

Det ska vara fett i bakverk! :P Helt enkelt! Jag kör alltid med smör när jag bakar, eller ja oftast! Till vetebröd är det alltid bäst med smör, o inte margarin! :P Många recept måste du slänga ut nu Sansan!!



För den delen.. Snygg du fick bloggen, fixade du de själv?:D

2009-11-19 @ 22:47:40
URL: http://malinbjoerklund.blogg.se/
Postat av: Sanna

haha... ja ;) men retas inte :P

2009-11-19 @ 22:53:59
Postat av: Anonym

Chokladbolls recpet vill vi ha

2009-11-22 @ 18:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0