lakritskola

supergod. Om man inte bränner den ;)

3 dl strösocker

3 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

en halv påse turkisk peppar, krossad till pulver i mortel

1 msk kakao

2 tsk mjukt smör.

doppa i: 2oo g mörk choklad.
flingsalt

koka allt utom smöret i en kastrull med tjock botten. rör hela tiden så det inte bränns vid. 
det tar ca 15 minuter, gör sedan kultestet.
rör i smöret.
häll i en bakplåtspapperklädd form, 20x20 ungefär.
låt svalna. smält under tiden chokladen och låt den svalna med.
det ska vara ca 10 graders skillnad på chokladen och kolan.
skär kolan i bitar och doppa sedan i chokladen. ha på lite flingsalt på varje kola.

kalasgod!
recept från Johanna Westmans bok Julgodis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0