risgrynsgröt a´la latmask =) (sanna, dvs)

2½ dl risgryn

5 dl vatten

2-3 msk smör

9 dl mjölk

3/4 tsk salt

1 kanelstång

smält smöret i en stor kastrull, häll i risgrynen och vattnet samt salt.
Låt koka i ca 10 minuter eller tills vattnet kokat bort.
Häll då på mjölken (som jag för övrigt micrat ett par minuter så det går snabbare att koka upp) och lägg i kanelstången. koka upp det, ställ in i ugnen över natten.
KLART! (ja, på morgonen alltså)
Den är inte lika "grötig" som om man kokar den men man bränner inte kastrullen och det är ju guld värt! Kan man säga att det inte är en "homogen" sörja? hahaha :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0