gott, enkelt bröd
Ingredienser
5 dl dinkelmjöl2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross (eller linfrön, solrosfrön,pumpafrön...allt går att blanda :))
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor ( anis och fänkål)
1 liter lättfilmjölk
0.5 dl sirap eller honung
blanda ihop allt i en bunke (stor), smöra och bröa två bakformar, grädda i 175 grader, 100 minuter.
brödkryddorna kan man också strunta i, man gör som man vill =)
kanelmüsli
10 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl råsocker
½ tsk salt
1 msk kanel
1 dl vatten
Sätt på ugnen på 200 grader.
blanda ihop alla ingredienser på en plåt, sätt in i ugnen i ca 20 minuter, rör om några ggr. låt svalna!
Mmmmm
1 dl pumpafrön
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl råsocker
½ tsk salt
1 msk kanel
1 dl vatten
Sätt på ugnen på 200 grader.
blanda ihop alla ingredienser på en plåt, sätt in i ugnen i ca 20 minuter, rör om några ggr. låt svalna!
Mmmmm