lakritskola
supergod. Om man inte bränner den ;)
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
en halv påse turkisk peppar, krossad till pulver i mortel
1 msk kakao
2 tsk mjukt smör.
doppa i: 2oo g mörk choklad.
flingsalt
koka allt utom smöret i en kastrull med tjock botten. rör hela tiden så det inte bränns vid.
det tar ca 15 minuter, gör sedan kultestet.
rör i smöret.
häll i en bakplåtspapperklädd form, 20x20 ungefär.
låt svalna. smält under tiden chokladen och låt den svalna med.
det ska vara ca 10 graders skillnad på chokladen och kolan.
skär kolan i bitar och doppa sedan i chokladen. ha på lite flingsalt på varje kola.
kalasgod!
recept från Johanna Westmans bok Julgodis
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
en halv påse turkisk peppar, krossad till pulver i mortel
1 msk kakao
2 tsk mjukt smör.
doppa i: 2oo g mörk choklad.
flingsalt
koka allt utom smöret i en kastrull med tjock botten. rör hela tiden så det inte bränns vid.
det tar ca 15 minuter, gör sedan kultestet.
rör i smöret.
häll i en bakplåtspapperklädd form, 20x20 ungefär.
låt svalna. smält under tiden chokladen och låt den svalna med.
det ska vara ca 10 graders skillnad på chokladen och kolan.
skär kolan i bitar och doppa sedan i chokladen. ha på lite flingsalt på varje kola.
kalasgod!
recept från Johanna Westmans bok Julgodis
Kommentarer
Trackback